Ostolaskut löytyvät palvelun vasemmanpuoleisen valikon Menot-osiosta. Tässä osiossa käyttäjät voivat vastaanottaa ostolaskuja verkkolaskuina ja lisätä muuta kautta tulleet laskut manuaalisesti järjestelmään.

 

 

Jos haluatte ottaa laskuja vastaan verkkolaskuina, se onnistuu helposti valitsemalla "Aktivoi ostolaskujen vastaanotto". Hyväksymällä käyttöehdot palvelu luo teille automaattisesti uuden verkkolaskuosoitteen ostolaskujen vastaanottoa varten. Uusi verkkolaskuosoitteenne löytyy palvelun kohdasta ”Omat Tiedot” – ”Laskutustiedot”.


Saapuvat ostolaskut näkyvät Ostoreskontrassa, josta voitte hyväksyä laskut ja maksaa ne virtuaaliviivakoodin avulla oman verkkopankinne kautta tai aktivoimalla ostolaskujen maksamisen suoraan palveluumme.

 

Table

Description automatically generated

Tällä hetkellä ostolaskujen maksaminen palvelun kautta onnistuu Osuuspankin, Nordean, Säästöpankin ja POP pankin tileillä, mutta lisäämme muita pankkeja käyttäjien kiinnostuksen mukaan.

 

Ostolaskujen maksaminen Laskupisteen kautta vaatii pankkiyhteyden luomisen oman pankin ja Laskupisteen välille. Tästä linkistä näet ohjeet pankkiyhteyttä varten.


Pankkiyhteyden aktivoinnin jälkeen voitte aktivoida ostolaskujen maksamisen käyttöön Menot-osion etusivulta. Ostolaskujen maksaminen tapahtuu palvelussa tämän jälkeen kätevästi muutamalla klikkauksella.

 

Ostolaskujen maksaminen aktivoituu palveluun, kun valtuutus on annettu meille ja pankista saapuu ensimmäiset viiteaineistot, eli pelkkä pankilta tullut kuittaus ei vielä riitä. suurin osa asiakkaista ottavat viiteaineistot päivittäin, eli yhteyden aukeamiseen ei mene pitkään.


 Alla olevasta Youtube-videosta voitte katsoa tarkemmin miten laskujen maksaminen käytännössä tapahtuu (ostolaskujen maksaminen alkaa kohdassa 0:29).Ostolaskujen maksusuoritusten tilat

Avoin: Ostolasku on saapunut palveluun, mutta sitä ei olla vielä hyväksytty tai maksettu

Tyhjä: Maksuaineisto on juuri siirretty pankkiin, eikä siitä ole saatu vielä ensimmäistä kuittausta pankilta

Tarkistettu: Aineisto on teknisesti oikeanmuotoinen

Hyväksytty: Aineisto on hyväksytty jatkokäsittelyyn (menee maksuun kunhan tilillä on katetta veloitushetkellä) 

Maksettu: Maksu on veloitettu tililtä

Hylätty: Aineisto on ollut viallista (esim. väärä tilinumero) tai tilillä ei ole ollut katetta maksua varten

Odottaa katetta: Maksu odottaa katetta, jotta se voitaisiin veloittaa tililtä

 

Miksi Laskupiste ei aseta ostolaskua maksetuksi vaikka maksu on lähtenyt tililtä?

Nordea ja Osuuspankki lähettävät palautteen (rajapinnan kautta), kun lasku on maksettu, jolloin palvelumme voi merkitä laskun maksetuksi. Säästöpankki ja POP pankki eivät valitettavasti lähetä ko. palautetta, jolloin palveluun tulee tieto ainoastaan, jos maksu ei ole onnistunut.


Tällöin on kolme vaihtoehtoa, joilla lasku asetetaan maksetuksi. Lasku on mahdollista merkitä maksetuksi palvelun kautta klikkaamalla ostolaskusivun Suoritukset-osion "Siirretty pankkiin" -tilassa olevaa riviä, jonka jälkeen aukeavasta ikkunasta "Merkitse maksetuksi".


Toisena vaihtoehtona on odottaa, että pankkiyhteyden kautta haetaan tiliote, jonka avulla laskut merkitään maksetuksi. Tässä ongelmana on, että pankit veloittavat tiliotteiden hausta, jonka takia valtuutuksessa on yleensä määritetty, että tiliote luodaan joko kerran viikossa tai kerran kuukaudessa.


Kolmantena vaihtoehtona on Laskupisteeseen kehitetty logiikka, joka merkitsee laskun automaattisesti maksetuksi kahden arkipäivän päästä, jos siitä ei ole tullut virhettä tai tietoa puuttuvasta saldosta. Jos laskusta on tullut tieto puuttuvasta saldosta, mutta ei virhettä tämän jälkeen, niin tällöin lasku merkitään automaattisesti maksetuksi viiden arkipäivän päästä.Lisätietoa kaikista ostolaskujen maksamisen ominaisuuksista löytyy blogistamme:

https://www.laskupiste.fi/blog/laskutusohjelman-versio-11-0-0/