Voit lisätä tositteita ja kuitteja joko mobiilisovelluksen (suositeltu tapa) tai selainkäyttöliittymän kautta. Tositteiden lisäys on maksullinen toiminto ja hinta on sama mobiilisovelluksen ja selainkäyttöliittymän kautta. Lisätietoa hinnastostamme.

Tositteen lisäys mobiilisovelluksella

Jos sinulla ei ole vielä mobiilisovellusta asennettuna, voit ottaa sen käyttöön tämän ohjeen avustuksella.

Kun olet kirjautunut mobiilisovellukseen, aukeaa ensimmäisenä Tositteet-listaus. Ko. sivun alaosassa olevasta kamera-ikonista saat avattua puhelimen kameran. Kuitin koosta riippuen voit vaihtaa (jos kamerasovellus tätä tukee) kameran kuva-suhdetta. A4-koossa olevasta tositteesta saat parhaan kuvan 3:4 kuvasuhteella, mutta pitkästä kauppakuitista parhaan kuvan voit saada jollain toisella kuvasuhteella.

Kun olet ottanut kuvan aukeaa "Tarkista kuva" -näyttö, jossa voit varmistaa, että kuva on tarpeeksi tarkka ja voit mm. kääntää kuvan haluttuun asentoon. Tämän jälkeen saat ladattua kuvan Laskupisteeseen klikkaamalla oikean yläkulman ikonia.

Tämän jälkeen aukeaa Tosite-näytön Kuva-välilehti, jossa voit mm. lisätä uusia kuvia samalle tositteelle. Kun kuvat ovat kunnossa klikkaa Tiedot-välilehteä, jolla sinun tulee antaa pakollisina tietoina olevat ostopäivä sekä hinta. Tällä sivulla voit määrittää myös muita tietoja, kuten ostopaikka ja verokanta.

Lopuksi klikkaa Tallenna-nappia, joka lisää tositteen palveluun ja jonka jälkeen aukeaa Tositteet-listaus kuluvalta kuukaudelta.

Tositteen lisäys selaimella

Klikkaa ensin "Menot" - "Tositteet" ja lopuksi "Lisää tosite". Tästä aukeaa ikkuna, jossa olevaan laatikkoon voit vetää kuvatiedoston tai jota klikkaamalla aukeaa ikkuna, josta voit valita kuvatiedoston.

Tositteen pakollisia tietoja kuvan lisäksi ovat ostopäivä sekä hinta. Näiden lisäksi voit määrittää myös muita tietoja, kuten ostopaikka ja verokanta.

Lopuksi klikkaa Tallenna-nappia, joka lisää tositteen palveluun. Seuraavaksi aukeaa tositesivu, jossa kuvan alla olevaa Muokkaa-nappia painamalla voit lisätä tositteelle useampia kuvia.

Tositteen muuttaminen ostolaskuksi tai ostokuitiksi

Tallennetut tositteet löytyvät kohdasta "Menot" - "Tositteet". Kaikki tositteet ovat tilassa "Käsittelemätön". Nämä tositteet eivät vielä näy ostoraportilla, vaan ne täytyy muuttaa ensin joko ostolaskuiksi tai ostokuiteiksi.

Jos käytätte laskupisteen ostoraportteja, etkä ainostaan tallenna tositteita lataamista varten, niin ostokuitit ja ostolaskut kannattaa lisätä suoraan ostolaskuina tai ostokuitteina palveluun. Tällä tavalla vältytte maksamasta erikseen tositteen lisäyksestä ja ostolaskun/ostokuitin luomisesta.

Seuraavaksi avaa haluamasi tositteen esikatselu ja oikeasta yläkulmasta löytyy nappi "Luo uusi" - "Ostokuitti/Ostolasku". Tästä napista aukeaa tositteen muokkausikkuna jossa voitte vielä tarkistaa, että tositteen tiedot ovat oikein. Kun tiedot on tarkistettu, painakaa "Tallenna ja jatka" ja seuraavassa ikkunassa voitte vielä tarkistaa tositteen kuvan ja sen jälkeen vahvistaa ostokuitin tai ostolaskun.