Ostolaskut ja ostoreskontran löydät palvelumme Menot-osiosta. Voit lisätä ostolaskuja käsin selaimen sekä mobiilisovelluksemme kautta, mutta helpoimmalla pääset, kun aktivoit ostolaskujen vastaanoton verkkolaskuina yrityksellesi, jolloin ne saapuvat automaattisesti ostoreskontraasi. Käyttämällä pankkiyhteyttä voit myös maksaa ostolaskusi suoraan palvelumme kautta. Kts. lisätietoa ostolaskujen maksamisesta.


Aktivoituasi ostolaskujen vastaanoton, yrityksesi saa kauttamme verkkolaskuosoitteen sekä -operaattorin ja toimittamalla nämä laskuttajillesi, alkavat ostolaskut saapumaan sähköisinä palveluumme. Yrityksesi verkkolaskutiedot julkaistaan myös kansalliseen verkkolaskuosoitteistoon https://verkkolaskuosoite.fi/, josta osa laskuttajista hakee tiedot automaattisesti. Nykyisen verkkolaskulain nojalla voit vaatia laskuttajiasi lähettämään laskut verkkolaskuina ja tätä kannattaa käyttää, jotta vältyt turhilta maksumuistutuksilta, jotka yleensä johtuvat sähköpostilaskun joutumisesta roskapostikansioon tai laskun päätymisestä postitse väärään osoitteeseen.


Voit ottaa ostolaskujen vastaanoton käyttöön palvelussamme kohdasta "Menot" - "Ostoreskontra" - "Aktivoi ostolaskujen vastaanotto". Aukeavasta ikkunasta näet tulevan verkkolaskuosoitteesi sekä verkkolaskuoperaattorisi. Käyttöönoton jälkeen verkkolaskutietosi tulevat muutaman päivän päästä näkymään myös kansalliseen verkkolaskuosoitteistoon. Näet verkkolaskutietosi myös palvelussa kohdasta "Yleiset" - "Omat tiedot" - "Laskutustiedot".


Verkkolaskun vastaanoton hinta määräytyy aktiivisen käyttötasosi mukaan. Basic-tasolla tai jos aktiivinen käyttötaso ei ole voimassa, verkkolaskun vastaanotto maksaa 0,69 € / kpl, Standard-tasolla 0,59 € / kpl, Pro-tasolla 0,49 € / kpl ja Ultra-tasolla 0,39 € / kpl. Ostolaskut kuuluvat käyttötasoosi hinnastomme mukaisesti.


Saapuneiden ostolaskujen hinta veloitetaan automaattisesti palvelussa olevasta kukkarostasi. Vaikka kukkaron saldo menisi miinukselle, ostolaskujen vastaanottoa jatketaan normaalisti. Jos seuraavan kuun vaihteessa kukkaron saldo on yli 10 euroa miinuksella, lähetämme laskun, joka kattaa miinussaldon. Ko. laskussa on viiden euron laskutuslisä, tosin sitä ei peritä, jos otat verkkolaskut vastaan palveluumme.