Palvelun käyttömaksut (verkkolaskut, postitus, maksunvalvonta, pankkiyhteys yms.) maksetaan aina kukkarosta ja lisenssi/kuukausimaksut joko kukkarosta tai suoraan pankkimaksuna. Kukkaroon voi lisätä rahaa, sen saldon ollessa alle 200 euroa, siirtämällä sitä pankkimaksuna minimissään yhden euron ja maksimissaan 500 euroa. Kukkaroon siirretty raha on ns. virtuaalirahaa, jonka arvo vastaa reaalirahaa euroissa. Kukkarosta ei ole mahdollista siirtää rahoja takaisin omalle pankkitilille, joten se kaikkien käyttäjien tulee ottaa huomioon. Ottamalla miinussaldon laskutuksen käyttöösi, kukkaro voi mennä myös miinukselle.


Löydät kukkaron kohdasta "Omat tiedot" - "Kukkaro". Kukkaro-sivulta näet mm. kukkaron maksuhistorian sekä maksamasi pankkimaksut. Samalta sivulta voit myös siirtää rahaa kukkaroon sekä halutessasi ottaa käyttöön miinussaldon laskutuksen.


Mikä on miinussaldon laskutus?

Miinussaldon laskutus on toiminto, jonka avulla kukkaron saldo voi mennä miinukselle. Eli voit tällöin maksaa kaikkia palvelun maksuja kukkaron miinussaldolla. Jos siirrät miinussaldon verran rahaa kukkaroosi ennen kuun vaihdetta, ei tästä koidu sinulle kuluja. Jos kukkarosi saldo on yli kymmenen euroa miinuksella kuun vaihteessa, laskutamme miinussaldon valitsemallasi tavalla. Laskussa on viiden euron laskutuslisä ja se lähetetään Certumin maksuvalvonnan kautta.


Voit ottaa miinussaldon laskutuksen käyttöösi Kukkaro-sivulla, klikkaamalla "Ota miinussaldon laskutus käyttöön" -nappia. Tämän jälkeen sinun tulee hyväksyä käyttöehdot ja valita haluamasi laskutustapa (verkkolasku, sähköposti, kirje), ennen kuin voit ottaa laskutuksen käyttöösi.


Miksi pankkimaksuista otetaan laskutuspalkkio?

Joudumme perimään pankkimaksuista laskutuspalkkion, koska jokainen pankkimaksutapahtuma maksaa meille keskimääräiseen maksuun suhteutettuna suuren summan. Koska emme halua jyvittää tätä maksua muihin maksuihimme, jolloin joutuisimme niitä nostamaan, vaan haluamme tarjota mahdollisimman halvat maksut uskollisille käyttäjillemme, suosittelemme, että siirrätte kerralla hieman suuremman summan kukkaroonne, jolloin teidän ei tarvitse maksaa laskutuspalkkiota jokaisesta maksustanne erikseen. Toinen vaihtoehto on ottaa miinussaldon laskutus käyttöön ja joko maksaa miinussaldo aina ennen kuun vaihdetta tai maksaa maksut sitten miinussaldon kuittaavalla laskulla.


Miten voin tulostaa kuitin maksamastani pankkimaksusta?

Kaikista maksamistasi käyttömaksuista on lähetetty kuitti käyttäjätunnuksenasi olevaan sähköpostiosoitteeseen. Voit kuitenkin halutessasi tulostaa kuitin myös palvelumme kautta. Tämä onnistuu Kukkaro-sivulla, klikkaamalla haluamaasi pankkimaksua, josta aukeavasta ikkunasta näet tarkemmat tiedot maksusta ja voit tulostaa kuitin.