Laskupiste käyttää verkkolaskuoperaattorinaan Netbox Finlandia, joka hoitaa sekä verkkolaskujen lähetyksen että vastaanoton. Laskun tai maksumuistutuksen lähettäminen verkkolaskuna onnistuu lasku-sivulla valitsemalla "Lähetä"-toiminto. Tästä aukeaa valintaikkuna, josta tulee valita "Verkkolasku". Seuraavassa ikkunassa kerrotaan mm. mihin verkkolaskuosoitteeseen lasku ollaan lähettämässä ja kuinka paljon se tulee maksamaan.


Laskupiste kertoo aina laskun lähetyksen yhteydessä, mikä on suositeltu lähetystapa. Yrityksillä suositeltu tapa on aina verkkolasku, jos yritykselle vain on mahdollista lähettää verkkolaskuja.


Verkkolaskun lähetyksessä riittää, että asiakkaalle on määritetty Y-tunnus, jonka perusteella Netbox osaa etsiä yritykselle verkkolaskuosoitteen kansallisesta verkkolaskuosoitteistosta. Jos asiakkaalla on useita verkkolaskun vastaanotto-osoitteita, eikä lasku reitity Netboxin kautta oikeaan, voitte määrittää asiakkaalle verkkolaskuosoitteen sekä -välittäjän, jota haluatte käyttää. Tämän avulla voi varmistaa, että verkkolasku reitittyy varmasti oikeaan paikkaan ja verkkolaskuosoitteen ja -välittäjän lisäämällä asiakkaan tietoihin, voidaan verkkolasku lähettää myös osoitteeseen, jota ei löydy kansallisesta verkkolaskuosoitteistosta.


Netbox käyttää Tieken ylläpitämää kansallista verkkolaskuosoitteistoa, johon Suomessa toimivat verkkolaskuoperaattorit ovat sitoutuneet päivittämään asiakkaidensa vastaanotto-osoitteet. Jos vastaanottajan tietoja ei ole kyseisessä rekisterissä tulisi vastaanottajan olla yhteydessä omaan verkkolaskuoperaattoriinsa tietojen lisäämiseksi. Huomaa, että Netboxin kautta verkkolaskun lähettäminen on mahdollista myös osoitteeseen, jota ei löydy kansallisesta verkkolaskuosoitteistosta.


Laskupisteeseen on toteutettu lähetysten, sis. verkkolaskujen, seuranta, joka löytyy laskusivulta Lähetystiedot-välilehdeltä. Ko. taulukosta näkee milloin verkkolasku on lähetetty ja milloin se on vastaanotettu. Samasta taulukosta voi myös ladata virheraportin, jos verkkolaskun lähetys ei ole onnistunut. Pankkiverkkoon (operaattorina suomalainen pankki) lähetetyistä verkkolaskuista ei tule vastaanottokuittausta vaan ainoastaan virheilmoitus, jos vastaanotto ei ole onnistunut.


Laskupiste toimii Netboxin ns. virtuaalioperaattorina, jolloin hoidamme asiakkaidemme puolesta kaiken Netboxin suuntaan. Eli asiakkaamme lähettävät verkkolaskut ja postitukset Laskupisteen kautta, joka sitten taustalla käyttää Netboxia palveluntarjoajanaan. Eli ette tarvitse erillistä sopimusta Netboxin kanssa, vaan kaikki hoituu meidän kauttamme.