Prosenttikohtaiset alennukset

Prosenttikohtainen alennus on euromääräistä alennusta helpompi tapaus, sillä sitä käytettäessä alennus lasketaan samalla tavalla riippumatta onko tuotteen/nimikkeen hinta määritetty verollisena vaiko verottomana. Jos laskuriville on valittu useita tuotteita, prosenttikohtainen alennus lasketaan yhteensä näistä kaikista.


Verollisen tuotteen esimerkkilaskelma 1:

Laskuriville on lisätty yksi tuote, jonka verollinen (alv 24%) hinta on 10 euroa ja jolle on määritetty 20 prosentin alennus. Tällöin laskurivin verolliseksi hinnaksi tulee 8 euroa, verottoman hinnan ollessa 6,45 euroa. Koska alennus näytetään aina verottomana, saatu alennus (alv 0%) on 1,61 euroa.


Verollisen tuotteen esimerkkilaskelma 2:

Laskuriville on lisätty 10 kpl tuotetta, jonka verollinen (alv 24%) hinta on 10 euroa ja jolle on määritetty 20 prosentin alennus. Tällöin laskurivin verolliseksi hinnaksi tulee 80 euroa, verottoman hinnan ollessa 64,52 euroa. Koska alennus näytetään aina verottomana, saatu alennus (alv 0%) on 16,13 euroa.


Verottoman tuotteen esimerkkilaskelma 1:

Laskuriville on lisätty yksi tuote, jonka veroton hinta on 10 euroa ja jolle on määritetty 20 prosentin alennus. Tällöin laskurivin verottomaksi hinnaksi tulee 8 euroa, verollisen (alv 24%) hinnan ollessa 9,92 euroa. Koska alennus näytetään aina verottomana, saatu alennus (alv 0%) on 2 euroa.


Verottoman tuotteen esimerkkilaskelma 2:

Laskuriville on lisätty 10 kpl tuotetta, jonka veroton hinta on 10 euroa ja jolle on määritetty 20 prosentin alennus. Tällöin laskurivin verottomaksi hinnaksi tulee 80 euroa, verollisen (alv 24%) hinnan ollessa 99,2 euroa. Koska alennus näytetään aina verottomana, saatu alennus (alv 0%) on 20 euroa.


Euromääräiset alennukset

Euromääräinen alennus lasketaan joko verottomasta tai verollisesta hinnasta riippuen siitä onko tuotteen/nimikkeen rivikohtainen hinta määritetty verollisena vaiko verottomana. Euromääräinen alennus on aina laskurivikohtainen.


Verollisen tuotteen esimerkkilaskelma 1:

Laskuriville on lisätty yksi tuote, jonka verollinen (alv 24%) hinta on 10 euroa ja jolle on määritetty 2 euron alennus. Tällöin laskurivin verolliseksi hinnaksi tulee 8 euroa, verottoman hinnan ollessa 6,45 euroa. Koska alennus näytetään aina verottomana, saatu alennus (alv 0%) on 1,61 euroa.


Verollisen tuotteen esimerkkilaskelma 2:

Laskuriville on lisätty 10 kpl tuotetta, jonka verollinen (alv 24%) hinta on 10 euroa. Laskuriville on myös asetettu 20 euron alennus, joka kohdistuu verolliseen hintaan (koska tuotteelle on määritetty verollinen hinta). Tällöin laskurivin verolliseksi hinnaksi tulee 80 euroa, verottoman hinnan ollessa 64,52 euroa. Koska alennus näytetään aina verottomana, saatu alennus (alv 0%) on 16,13 euroa.


Verottoman tuotteen esimerkkilaskelma 1:

Laskuriville on lisätty yksi tuote, jonka veroton hinta on 10 euroa ja jolle on määritetty 2 euron alennus. Tällöin laskurivin verottomaksi hinnaksi tulee 8 euroa, verollisen (alv 24%) hinnan ollessa 9,92 euroa. Koska alennus näytetään aina verottomana, saatu alennus (alv 0%) on 2 euroa.


Verottoman tuotteen esimerkkilaskelma 2:

Laskuriville on lisätty 10 kpl tuotetta, jonka veroton hinta on 10 euroa. Laskuriville on myös asetettu 20 euron alennus, joka kohdistuu verottomaan hintaan (koska tuotteelle on määritetty veroton hinta). Tällöin laskurivin verottomaksi hinnaksi tulee 80 euroa, verollisen (alv 24%) hinnan ollessa 99,2 euroa. Koska alennus näytetään aina verottomana, saatu alennus (alv 0%) on 20 euroa.