Laskun hyvittäminen kokonaan

Voit hyvittää laskun kokonaan, klikkaamalla kyseisen laskun omalla laskusivulla "Lisätoiminnot" - "Luo hyvityslasku" -toimintoa. Ko. toiminto luo uuden laskun negatiivisilla summilla ja kappalemäärillä, joka kumoaa alkuperäisen laskun. Mikäli alkuperäinen lasku on toimitettu asiakkaalle, niin myös hyvityslasku on hyvä lähettää heidän reskontransa hoitoa varten. Huomaa, että ko. toiminto asettaa sekä alkuperäisen että hyvityslaskun automaattisesti maksetuiksi, joilloin ne poistuvat myyntireskontrastasi (näkyvä kuitenkin Laskut-välilehdellä). Jos haluat ettei alkuperäinen poistu vielä tässä vaiheessa myyntireskontrasta, palaa takaisin edelliselle sivulle ja aseta laskun tilaksi joko Avoin tai Laskutettu.


Jos lasku on hyvitetty kokonaan, esim. virheellisten tietojen takia, voidaan tarvittaessa lopuksi luoda uusi lasku kopioimalla alkuperäinen ja tekemällä siihen tarvittavat korjaukset. Myös tämä uusi lasku tulee muistaa toimittaa asiakkaalle.


Laskun hyvittäminen osittain

Voit hyvittää laskun osittain, luomalla kokonaisen hyvityslaskun kuten yllä. Tämän jälkeen aseta hyvityslaskun (sekä halutessasi alkuperäisen laskun) tilaksi "Avoin". Tee hyvityslaskuun tarvittavat muutokset, esim. poista siltä ne rivit, joita ei hyvitetä. Lopuksi lähetä osittainen hyvityslasku asiakkaalle. Merkitse alkuperäinen (jos merkitsit sen avoimeksi) sekä hyvityslasku maksetuksi sitten, kun asiakas on maksanut alkuperäiseltä laskulta rivit, joita ei hyvitetty.