Alla olevat ohjeet pätevät laskujen lisäksi kuitteihin, ryhmä- ja toistuviin laskuihin, tarjouksiin sekä rahtikirjoihin.

Tuotteen lisäys laskulle

Tuotteen voi lisätä laskulle useammalla eri tavalla.


Valitsemalla valintalistasta

Voit valita tuotteen joko suoraan valintalistasta tai jos sinulla on paljon tuotteita, kirjoittamalla muutaman tuotteen nimessä olevan kirjaimen, jolloin vaihtoehtojen määrä vähenee huomattavasti ja valinta on helpompaa. Valintalistalla tuotteet on eritelty tuoteryhmittäin. Tuotteen nimen perässä näkyy oletuksena tuotteelle asetettu hinta (joko verollinen tai veroton).


Luomalla uuden tuotteen

Voit klikata valintalistan alaosassa olevaa "Lisää uusi tuote..." -toimintoa, jonka kautta pääset luomaan uuden tuotteen. Kun tallennat tuotteen se asetetaan automaattisesti valituksi ko. valintalistaan ja muut sen tiedot päivittyvät ko. laskuriville.


Voit luoda uuden tuotteen myös laskurivien yläpuolelta valitsemalla "Toiminnot" - "Lisää uusi tuote". Kun lisäät tuotteen tätä kautta, luodaan laskulle uusi laskurivi, jossa uusi tuote valittuna valintalistassa sekä muut tiedot omissa kentissään.


Nimikkeen lisäys laskulle

Tuotteen lisäksi voit lisätä pelkän nimikkeen, josta ei luoda erillistä tuotetta tuoterekisteriisi. Tämä on kätevää silloin kun myyt esim. jotain yksittäistä tuotetta tai työsuoritetta, josta et halua luoda erillistä tuotetta tuoterekisteriisi. Nimikkeen lisäys onnistuu kirjoittamalla uudelle laskuriville nimikkeen nimen ja joko painamalla enter -näppäintä tai klikkaamalla "Lisää nimike" -toimintoa. Nimike näkyy raporteissa samalla tavoin kuin tuote ja jos samalla nimikkeellä on luotu useampia laskurivejä nämä ryhmitetään raporteissa saman nimikkeen alle.


Tuotteen nimen muokkaus

Kun tuote on valittuna laskurivin valintalistassa voidaan sen nimeä muokata kirjoittamalla valintalistaan haluttu nimi ja painamalla enter -näppäintä tai klikkaamalla "Vaihda nimeksi..." -toimintoa. Tällöin tuotteen laskulla näkyvä nimi muuttuu annetuksi, mutta raporteissa ko. laskurivi linkittyy kuitenkin valittuna olleeseen tuotteeseen. Tällöin sinulla voi olla esim. "Vuokra" -niminen tuote, joka näkyy tuotekohtaisissa raporteissa nimellä "Vuokra", mutta laskulle voit muuttaa nimeksi, esim. "Huhtikuun vuokra".


Nimikkeen nimen muokkaus

Kun nimike on valittuna laskurivin valintalistassa voidaan sen nimeä muokata kirjoittamalla valintalistaan haluttu nimi ja painamalla enter -näppäintä tai klikkaamalla "Vaihda nimeksi..." -toimintoa. Tällöin nimikkeen laskulla näkyvä nimi muuttuu vaihdetuksi, mutta raporteissa ko. laskurivi linkittyy kuitenkin valittuna olleeseen nimikkeeseen.


Tuotteen vaihtaminen nimikkeeksi laskurivillä

Kun tuote on valittuna laskurivin valintalistassa, voidaan se muuttaa nimikkeeksi painamalla tuotteen nimen vieressä olevaa ruksia ja toimimalla kohdan "Nimikkeen lisäys laskulle" mukaisesti.


Mistä tiedän onko laskurivillä tuote vai nimike?

Tuotteen perässä valintalistalla on hinta suluissa, kun taas nimikkeen perässä ei ole hintaa.